Felállítás után

A német megszállás áldozatainak emlékműve

Balesete után kómába esett, halálközeli élménye segített felépülni Eszternek - fonalplaza.hu

Betűméret Aa Aa Már akkor indulatokat váltott ki a szobor, amikor még csak a tervei készültek el. Felállítása után a tiltakozók körbdeszkázták az alig egy méter magas, szivárványszínű szobrot. A szobor készítője, Szalay Péter korábban az Euronews érdeklődésére azt mondta: arra számít, hogy szobrát " baltával verik szét ".

felállítás után

A tervre ugyanis Bayer Zsolt kormánypáti publicista úgy reagált, hogy azt "már felállítás után le fogják dönteni". A Mi Hazánk mozgalom szerint pedig a szobor "támadás az európai, fehér, heteroszexuális és keresztényellenes szimbólum", és mindent meg fognak tenni azért, hogy a szobor ne maradjon meg.

felállítás után

A térdelő Szabadság-szobrot felállítás után alkotást ilyen előzmények után, április elsején délelőtt állították fel a főváros IX. Az ünnepélyes átadás után nem sokkal a Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánsai valóban megjelentek a téren, és OSB-lapokkal körbedeszkázták az alkotást, számolt be az eseményről a Telex. Nem sokkal később rendőrök érkeztek a helyszínre és igazoltatták az aktivistákat, akiket végül a járványügyi szabályok betartására figyelmeztettek.

A főváros IX. A nyilvános művészeti tendert követően hét alkotás bemutatását tervezik különböző helyszíneken, de csak Szalay Péter műve került a híradásokba.

felállítás után

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter egy decemberi kormányzati tájékoztatón a ferencvárosi szobor ügyében úgy fogalmazott, hogy a Black Lives Matter az Egyesült Államokban alapvetően egy rasszista mozgalom, amely nem ismeri el egyenjogúaknak a színesbőrűeket és a nem színesbőrűeket, ami minden normális, a Ezért nem az a rasszista, aki a BLM-mozgalomnak állítandó szobrot ellenzi, hanem az, aki szobrot felállítás után — hangsúlyozta a miniszter.

A cikk megosztása.

További a témáról